FAQ

Veel gestelde vragen

Hoe meld ik een probleem met mijn bestelling?

U kunt problemen melden via e-mail op support@tjs-art.com. Meld altijd uw ordernummer.
Schrijf uw probleem gedetailleerd op en upload relevante foto’s waar mogelijk. Het is altijd het beste om foto’s bij uw eerste probleemrapport te voegen om vertragingen te voorkomen.

Wat als de bestelling per post verloren gaat?

Voor pakketten die tijdens het transport verloren zijn gegaan, moeten alle claims uiterlijk 4 weken na de geschatte leverdatum worden ingediend. Maar maak je geen zorgen! We dekken de kosten van het opnieuw afdrukken en verzenden van een vervangende bestelling voor u.

Voordat we dat doen, willen we uw hulp vragen om er zeker van te zijn dat het verzendadres correct klopt. Het is ook goed om contact op te nemen met het plaatselijke postkantoor om te proberen de verloren bestelling te lokaliseren.

Houd er rekening mee dat als trackinginformatie aangeeft dat een bestelling is afgeleverd, wij geen verantwoordelijkheid nemen en de bestelling niet opnieuw verzenden. In dat geval is elke vervanging uw verantwoordelijkheid.

U kunt ons retourbeleid raadplegen voor up-to-date informatie over opnieuw verzenden.

Uit mijn bestelling blijkt dat het wordt teruggestuurd naar de afzender, wat nu?

Er zijn een paar redenen waarom een ​​bestelling naar de afzender kan worden teruggestuurd, maar meestal is dit te wijten aan een onbestelbaar adres. Andere gevallen zijn onder meer dat het pakket niet wordt opgeëist bij de douane of wordt geweigerd.

Zodra de bestelling terugkomt bij onze print-faciliteit nemen we contact met u op om te bepalen hoe we verder willen gaan en om een bijgewerkt adres te verkrijgen om het product opnieuw wilt laten verzenden.

Er worden nieuwe verzendkosten in rekening gebracht voor bestellingen die niet bij de douane zijn opgeëist, of waarvoor oorspronkelijk een onjuist adres is opgegeven.

Waar worden retourzendingen naartoe gestuurd?

Waar worden retourzendingen naartoe gestuurd?
Het retouradres is de afdrukfaciliteit en is gebaseerd op waar uw pakket is verzonden:

Pakketten die vanuit onze fulfilmentcentra in de VS en Mexico worden verzonden, worden teruggestuurd naar onze vestiging in Charlotte. Adres:
11201 Ed Brown Rd, Charlotte, North Carolina, 28273.
Pakketten die vanuit onze vestiging in Letland worden verzonden, worden automatisch teruggestuurd naar:
Lidostas parks, Marupes novads, Latvia LV-2167.
Pakketten die vanuit onze Spaanse vestiging worden verzonden, worden automatisch teruggestuurd naar:
Travessía Prat de la Riba, 91-95, 08849 Sant Climent de Llobregat, Barcelona, Spain.
Pakketten die worden vervuld door onze partnerfaciliteiten in Australië worden geretourneerd naar:
40 Tanimbla Street, Kedron, Queensland 4031, Australia (apparel orders); 338 Albert St, Brunswick VIC 3056, Australia.
Pakketten die door onze partnerfaciliteit in Japan worden vervuld, worden geretourneerd naar:
817-3 Komiyaji, Shinwamachi, Amakusa City, Kumamoto Prefecture, 8630101 Japan.

Zodra het retourpakket bij ons is aangekomen, stellen we u hiervan per e-mail op de hoogte. Op basis van de reden voor de retourzending besluiten we wat de vervolgstappen zijn. Bekijk ons ​​retourbeleid voor meer info, zie Algemene voorwaarden.

Bij gebruik van het herroepingsrecht in de EU geldt een ander retouradres. In dat geval zijn de verzendkosten voor U. Zie meer hierover in de algemene voorwaarden.

Wat moet ik doen als het product beschadigd aankomt?

Als er iets beschadigd aankomt, stuur dan een foto van de beschadigde goederen naar support@tjs-art.com, dan sturen we je graag kosteloos een vervangend exemplaar.

Hoe lang heb ik om een ​​claim in te dienen voor een retour/ruil?

Claims voor verkeerd bedrukte / beschadigde / defecte artikelen moeten binnen 4 weken na ontvangst van het product worden ingediend. Voor pakketten die tijdens het transport verloren zijn gegaan, moeten alle claims binnen 4 weken na de geschatte leverdatum worden ingediend.

Claims die van onze kant als een fout worden beschouwd, worden op onze kosten gedekt. Neem altijd even contact op via support@tjs-art.com a.u.b.

We bieden geen retouren en omruilingen aan, maar als er iets mis is met uw bestelling, laat het dan weten door contact met ons op te nemen via support@tjs-art.com